Fransk hjerteorm og lungeorm hos hund

Fransk hjerteorm (angiostrongylus vasorum) og rævens lungeorm (crenosoma vulpis).


Den franske hjerteorm kan give meget alvorlige sygdom og er livstruende hvis det ikke opdages i tide og der behandles. Rævens lungeorm giver ofte milde symptomer og er mindre alvorlig.


Ormene spredes via snegle og padder.
Ormene vokser og formerer sig i lungernes blodkar på de smittede hunde, herefter udskilles ormens larver via hunden afføring, hvor snegle optager dem. Sneglene fungere som mellemvært, hvor larverne herefter kan smitte nye hunde der kommer i kontakt med sneglene.


Symptomer:

  • Vejrtrækningsproblemer, som hoste, åndenød eller din hund bliver hurtig træt.
  • Nysen
  • Opkast
  • Diarré
  • Nedstemthed, sløvhed
  • Balanceproblemer, krampeanfald
  • Blødningsforstyrrelser fx. overdreven blødning fra sår, røde pletter på slimhinderne, fremtrædende blodkar i det hvide i øjnene, blege slimhinder.


Diagnosticering: 


Man tester for fransk hjerte-/lungeorm ved at samle 3 afføringsprøver, 1 hver dag, 3 dage i træk, man tager den øverste del af afføringen uden blade og jord i en særskilt pose, de skal opbevares ved køleskabstemperatur frem til de afleveres hos dyrlægen.

Dyrlægen sætter de 3 afføringsprøver over og dyrker dem for orm i 24 timer hvorefter de aflæses under mikroskop.


Fransk hjerteorm kan også findes ved udtagning af en blodprøve. 


Jeg tilbyder hjerte/lungeormsdyrkning for kun 350 kr hos Vet til dig. Du kan aflevere afføringsprøverne på adressen Øvej 25, 4100 Ringsted mandag til torsdag. Husk at skrive navn, adresse, tlf., mail samt dyret navn, race og fødselsdato.
Du vil herefter modtage en faktura på mail, som skal mobilepayes før prøverne sættes over, du kan også ligge kontanter ved dyrets prøver.

Testes dit dyr positiv for hjerte/lungeorm skal der bookes en tid til et sundhedstjek og der vil i den forbindelse blive udskrevet en recept på behandling.